Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinilevätilanne parantunut hieman, merialueilla havaintoja yhä keskimääräistä enemmän

Valtakunnallinen sinilevätilanne on parantunut hieman viime viikosta, Suomen ympäristökeskus (Syke) kertoo.

Järvien sinilevätilanne on edelleen tavallista parempi, ja havainnot ovat vähentyneet selvästi tuulisen ja sateisen sään seurauksena.

Valtakunnallisen sinileväseurannan havaintopaikoilla havaintoja on Suomen ympäristökeskuksen mukaan tehty ajankohtaan nähden vähemmän kuin keskimäärin aiempina vuosina.

Havaintopaikoista Tohmajärven Suuri-Onkamon Ruunaluodolla Pohjois-Karjalassa sekä Suomussalmen Jumalisjärvellä Kainuussa on havaittu erittäin runsaasti sinilevää.

Sisävesien lämpötila vaihtelee Etelä- ja Keski-Suomessa 17–24 asteen välillä ja on paikoin 1–2 astetta viileämpää kuin keskimäärin tähän aikaan vuodesta.

Merialueilla levää yhä runsaasti

Myös merialueiden tilanne on hieman helpottanut, mutta sinilevää on edelleen havaittu enemmän kuin viime vuosina keskimäärin.

Sinilevähavaintoja on tehty erityisesti Saaristomeren rannikkoalueilla. Paikallisia sinileväkukintoja on tällä viikolla havaittu myös Selkämeren ja Suomenlahden rannikkoalueilla.

Suomea ympäröivillä avomerialueilla Selkämerellä ja Suomenlahdessa sinilevää esiintyy edelleen. Suomenlahdella havainnot painottuvat pääasiassa Kotkan eteläpuolella sijaitsevan Suursaaren länsipuolelle.