Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolalainen vapaaottelija kuoli taistellessaan venäläisiä vastaan Ukrainassa

Ukrainassa vapaaehtoisena taistelijana ollut puolalainen vapaaottelija Tomasz Walentek on kuollut tykistökeskityksessä Donbasin alueella, raportoi Business Insider.

– Olemme suurella surulla saaneet tiedon Tomekin kuolemasta, joka puolalaisena vapaaehtoisena taisteli Ukrainan kansainvälisessä puolustuslegioonassa ja kuoli siellä, puolalainen vapaaotteluorganisaatio MMA Polska ilmoitti viestipalvelu Twitterissä.

Walentek oli saavuttanut menestystä kilpaillessaan vapaaotteluturnauksissa amatööritasolla. Walentekin valmentaja Piotr Jelenewski julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän hyvästelee valmennettavansa.

– Nähdään, julkaisussa lukee puolaksi.

Walentek oli yksi lukuisista kamppailu-urheilijoista, jotka ovat taistelleet Venäjää vastaan käynnissä olevassa sodassa. Esimerkiksi ukrainalaiset ammattinyrkkeilyn maailmanmestarit Oleksandr Usyk ja Vasyl Lomatšenko ovat puolustaneet maataan sotilaallisesti. Myös kansainvälisesti arvostetun ammattilaisvapaaottelujärjestö Bellatorin alle 77-kiloisten sarjan hallitseva mestari, ukrainalainen Jaroslav Amosov taistelee Ukrainan joukoissa. Ukrainalainen kilpakaraten olympiamitalisti Stanislav Horuna huutokauppasi huhtikuussa lähes 20 000 eurolla Tokiossa voittamansa pronssimitalin tukeakseen Ukrainan asevoimia, sairaaloita ja evakuointeja.