Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kilpailijat veivät kaikki perunat”, selittää Venäjän McDonald’sin seuraaja ja lupaa ranskalaisia elokuun loppuun mennessä

Venäjän McDonald’sin seuraajaa on piinannut kiusallinen perunapula.

Ranskalaisiin perunoihin ja ilmeisesti myös maalaisperunoihin tarvitaan juuri tiettyä lajiketta, jota ketju ei ole onnistunut saamaan riittävästi.

Uusi ketju Maukasta ja piste (Vkusna i totshka) on joutunut rajoittamaan hampurilaisbaareissaan ranskalaisten saantia.

Uutissuomalainen kertoi aiemmin, kuinka Venäjän maatalousministeriö väitti, ettei Venäjällä ole perunapulaa, eikä tarvetta tuontiperunaan.

Uuden McDonald’sin johtaja pysyy kuitenkin kannassa, että ketjua vaivaa perunapula. Ketjun johtaja on selventänyt yhtiötä kiusaavaa pulaa venäläiselle uutistoimisto Tassille.

– Ollessamme McDonald’s olimme ainoa yritys Venäjällä, joka osti ranskanperunoita venäläisestä tehtaasta, kilpailijat toivat kaikki tuotteet ulkomailta.

Aidon McDonald’sin lakkautettua toimintansa hampurilaisketjun liikkeet olivat kiinni, ennen kuin uusi omistaja ja hampurilaisketjun uusi toimintamalli selvisi.

Asia vei aikaa, sillä Venäjä vaikeutti maasta Ukrainan sodan vuoksi poistuvien yritysten lähtöä ja toisaalta McDonald’s asetti uudelle toimijalle ehtoja brändinsä käytölle.

– Ollessamme kolme kuukautta suljettuna kilpailijat veivät kaikki perunat. He veivät ne, koska tuonti vaikeutui, johtaja selittää.

Johtaja on samaa mieltä kuin Venäjän maatalousministeriö, että Venäjällä ei ole varsinaista perunapulaa. Kyse on tietystä lajista, jota hampurilaisketju tarvitsee perunatuotteisiinsa.

– Käynnistettyä toimintamme perunalajike loppui, koska perunan tuonti Venäjälle on nyt mahdotonta, johtaja selventää.

Useissa ketjun myymälöissä ei nyt pystytä vastaamaan asiakkaiden ranskalaishimoon. Johtaja vakuuttaa kuitenkin, että ongelmaan on valoa näkyvissä.

– Ranskalaisten perunoiden ja maalaisperunoiden ongelma on lyhytikäinen, korkeintaan puolitoista kuukautta.

Tass arvioi, että McDonald’sin seuraajan ranskalais- ja maalaisperunaongelma ratkeaa elokuun loppuun mennessä.