Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Nyt myös Muumipappa joutui Venäjän propagandan uhriksi

Suomen ja Ruotsin jätettyä Nato-jäsenyyshakemuksensa jopa suomalaiset ja ruotsalaiset satuhahmotkin on valjastettu Venäjällä propagandan käyttöön, kirjoittaa Iltalehti.

Moskovassa Ruotsin kauppa- ja investointineuvoston edustan bussipysäkin kylkeen on IL:n mukaan ilmestynyt juliste, jossa Muumipappa ja Peppi Pitkätossu sätkivät marionettinukkeina. Kuva julisteesta on levinnyt muun muassa Reddit-verkkopalvelussa.

Nukkien naruja pitelee käsissään Setä Samuli, joka viittaa Yhdysvaltoihin. Astrid Lindgrenin luoma Peppi edustaa Ruotsia ja Tove Janssonin Muumipappa Suomea. Viestin alleviivaamiseksi Pepin taskun kohdalle on painettu Ruotsin lippu, Muumipapan hattua koristaa puolestaan siniristilippu.

Julisteen yläreunassa lukee: ”Älkää alkako leikkikaluiksi vieraissa käsissä.” Alaosassa taas on lainaus Janssonin kirjasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia: ”Kaikki päätyy tyhmään hauskanpitoon roskakasalla ja meteliin ja kiljuntaan, kuten koko elämäni”, suomentaa IL.

Muumien tekijänoikeuksia hallinnoiva Moomin Characters ei kommentoinut asiaa Iltalehdelle.