Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Britannian työväenpuolue aikoo esittää epäluottamuslausetta Johnsonin hallitukselle

Britannian työväenpuolue aikoo esittää epäluottamuslausetta pääministeri Boris Johnsonin hallitukselle, kertoo BBC. Puolue pyrkii järjestämään äänestyksen jo huomenna keskiviikkona.

Epäluottamusäänestyksen hyväksyminen on kuitenkin epätodennäköistä, sillä se vaatisi monia konservatiiveja äänestämään omaa hallitustaan vastaan.

Jos hallitus häviää äänestyksen, Britanniaa odottaa pikaiset vaalit. Konservatiiveille Johnsonin syrjäyttäminen voisi kuitenkin olla riski, sillä osa konservatiiveista saattaisi menettää parlamenttipaikkansa, jos työväenpuolue kipuaisi vaalivoittajaksi.

Työväenpuolue haluaa eroon Johnsonista heti

Pääministeri Johnson ilmoitti torstaina eroavansa puolueen puheenjohtajan tehtävistä, mutta sanoi jatkavansa pääministerinä, kunnes hänelle on valittu seuraaja. Työväenpuolue ja osa konservatiiveista ovat vaatineet Johnsonin eroavan pääministerin tehtävästä välittömästi.

Työväenpuolue uhkasi jo perjantaina, että se järjestäisi epäluottamusäänestyksen saadakseen Johnsonin ulos virastaan saman tien.

Kesäkuussa Johnson selvisi jo oman puolueensa epäluottamusäänestyksestä, jonka taustalla oli koronarajoituksista huolimatta järjestetyt juhlat. Johnson voitti äänestyksen kuitenkin vain täpärästi, sillä yli 40 prosenttia Johnsonin oman puolueen päättäjistä äänesti häntä vastaan. Hän kuitenkin piti tuolloin paikkansa puolueensa puheenjohtajana sekä pääministerinä.