Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi sulki hotelli Tornin ravintolan perjantaina tuntemattoman aineen vuoksi – epäilee asiakasta vaaran aiheuttamisesta

Poliisi sulki Helsingissä hotelli Tornin huipulla sijaitsevan ravintolan asiakkaan levittämän aineen vuoksi perjantai-iltana, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Toistaiseksi poliisin mukaan ei ole tiedossa, mitä ainetta asiakas levitti. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo STT:lle, että poliisi odottaa parhaillaan aineesta tuloksia rikostekniseltä laboratoriolta. Hän ei toistaiseksi ota kantaa siihen, levitettiinkö ainetta esimerkiksi kaasuna tai nesteenä.

Kolme Helsingin keskustassa sijaitsevan ravintolan työntekijää sai poliisin mukaan oireita naispuolisen asiakkaan levittämästä aineesta. Poliisi määräsi Tornin Ateljee barin suljettavaksi ja eristettäväksi aineen takia.

Tapahtuman aikaan ravintolassa oli Granrothin mukaan useita muita asiakkaita, mutta poliisin tietoon ei toistaiseksi ole tullut ilmoituksia, että asiakkaat olisivat saaneet oireita.

– Voidaan nähdä, että näitä oireita voisi olla myös asiakkaissa, hän sanoo.

Asiakasta epäillään tahallisesta teosta, poliisi kertoo

Tällä hetkellä poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja vahingontekona. Granrothin mukaan epäilty törkeä pahoinpitely liittyy mahdolliseen hengenvaarallisen tilan aiheuttamiseen.

Granrothin mukaan asiakasta epäillään tahallisesta teosta, mutta epäiltyä ei ole vielä tavoitettu.