Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kuuli neljää nuorta Lapuan kotitekoisesta pommista – ei epäillä liittyneen läheiseen Pride-tapahtumaan

Poliisi ei epäile Lapuan kotitekoisen pommin olleen suunnattu lähellä järjestettyä Pride-tapahtumaa vastaan, kertoo Pohjanmaan poliisi.

Poliisi kuuli neljää 14–15-vuotiasta lapualaista nuorta, joiden epäillään liittyvän Lapuan kirjaston tuulikaapissa maanantaina räjähtäneeseen kotitekoiseen pommiin. Kyseessä oli viemärinavausnesteestä valmistettu "putkimiespommi" tai "putkireiskapommi".

Tekopaikan lähistöllä oli käynnissä Pride-tapahtuma. Poliisi ei epäile, että teko olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa tai että se olisi ollut suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan.

Yksi nuorista oli poliisin mukaan huudellut Pride-tapahtumaan osallistuville alatyylisiä ilmaisuja. Huudot olivat olleet uhkaavia ja vihamielisiä, poliisi kuvailee tiedotteessaan. Huutelu oli poliisin mukaan selvästi osoitettu tapahtumaa järjestäville tahoille ja siihen osallistuville.

Poliisi epäilee nuorten käyttäytyneen häiriköivästi kirjastolla ennen pommin räjähdystä. Heidät oli poistettu paikalta.

Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien, 15 vuotta täyttäneiden nuorten osalta poliisi jatkaa asian tutkintaa vahingontekona, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena. Poliisi on tehnyt tapauksessa yhteistyötä myös lastensuojeluviranomaisten kanssa.