Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaleva: Poliisi aloitti esitutkinnan Ruukin hevoskeskuksen toiminnasta

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Ruukin hevoskeskuksen toiminnasta, kertoo sanomalehti Kaleva.

Kalevan mukaan tutkintapyynnön poliisille teki raviurheilujärjestö Hippos ry sen jälkeen kun keskuksen entiset opiskelijat kertoivat julkisuuteen hevosten kaltoinkohtelusta. Kyse on ollut muun muassa ontuvan hevosen pakkokävelyttämisestä.

Kalevan mukaan poliisi tutkii tapahtumia rikosnimikkeellä eläinsuojelurikos. STT ei ole tavoittanut poliisin tutkinnanjohtajaa. Brahen koulutuskeskuksen rehtori Jaana Ritola sanoo, ettei asiaa kommentoida vielä esitutkinnan ollessa kesken.

Viimeisin eläinlääkärin tarkastuskäynti kesäkuussa

Brahen koulutuskeskus, johon Ruukin hevoskeskus kuuluu, tiedotti asiasta kesäkuun lopulla.

– Suhtaudumme erittäin vakavasti mediassa esille tulleisiin väitteisiin koskien Ruukin hevoskeskuksen hevosten kohtelua. Olemme välittömästi suorittaneet sisäisen selvitystyön sekä osallistumme avoimesti sekä Hippoksen että poliisin aloittamaan selvitykseen.

Tiedotteen mukaan hevoskeskuksessa on huolehdittu siitä, että hevosten hyvinvointi on turvattu.

– Hevoskeskuksessa on tehty valvontaeläinlääkärin tarkastuskäyntejä vuosien aikana, eikä niiden perusteella ole noussut esille huolenaiheita.

Viimeisimmät tarkastuskäynnit ovat tiedotteen mukaan olleet tämän vuoden toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Tarkastusraporttien mukaan hevoset ovat olleet asiallisesti hoidettuja ja levollisia, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että kuntayhtymän hallitus on päättänyt lopettaa ravivalmennuksen nykymuodossaan tämän vuoden loppuun mennessä.