Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi narautti majoitusliikkeen takapihalla huumebisneksiä hieroneet nuorukaiset Joensuussa

Joensuun keskustassa sijaitsevan majoitusliikkeen takapihalla puuhailtu huumekauppa ei jäänyt poliisilta huomaamatta, vaan johti huumausainerikoksen tutkintaan ja lopulta syytteeseen.

Itä-Suomen poliisi kertoo poliispartionsa huomanneen viime huhtikuussa huumausainekauppaa tehneet osapuolet ja ottaneen nämä kiinni.

Molempien hallusta löytyi huumausaineita. Toinen osapuoli oli liikkeellä jalkaisin ja häneltä takavarikoitiin marihuanaa. Toisen, henkilöautolla liikkuneen miehen hallusta löytyi myös marihuanaa sekä kotietsinnän yhteydessä 40 grammaa ekstaasia ja käteistä rahaa lähes 3 000 euron edestä. Käteisvaroista yli 2 000 on käräjäoikeuden päätöksellä vakuustakavarikossa. Saman miehen epäillään hallussapidon lisäksi myyneen ekstaasia katukaupassa.

Tapauksen esitutkinnassa selvisi, että jalkaisin liikkeellä ollut, alle 18-vuotias mies, oli tullut Joensuuhun Helsingistä kyseiseksi viikonlopuksi. Hänen epäillään myyneen marihuanaa ainakin samalle, autolla liikkuneelle saman ikäluokan miehelle. Helsinkiläismiehen hallusta löytyi käteistä rahaa joitakin satoja euroja, jotka ovat nekin vakuustakavarikossa.

Esitutkinta tapausten osalta on päättynyt ja tapaukset etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

Poliisi kertoo tehneensä useita havaintoja viimeisten 1–2 vuoden aikana siitä, että Joensuuhun tullaan myymään huumeita viikonlopun ajaksi muilta paikkakunnilta. Ilmiö on tuttu myös muualta Suomesta. Poliisin käsityksen mukaan näin pyritään pienentämään kiinni jäämisen riskiä.