Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalainen kurdikansanedustaja pettyi Turkki-sopuun, uhkaa ulkoministeriä epäluottamuslauseella

Myös vasemmistopuolue tulkitsee sopimusta taipumiseksi Erdoganin painostuksen edessä.

Ruotsissa kurditaustainen kansanedustaja Amineh Kakabaveh on erittäin pettynyt Ruotsin, Suomen ja Turkin sopimukseen Madridissa. Hänen mukaansa Ruotsi antoi sopimuksella periksi "islamilaiselle diktatuurille" Turkille ja poikkesi täysin ulkopoliittiselta linjaltaan.

Vasemmistopuolueesta riippumattomaksi kansanedustajaksi siirtynyt Kakabaveh haluaa ulkoministeri Ann Linden joutuvan selittämään sopimuksen sisältöä ulkoasiainvaliokunnassa. Kakabaveh sanoo myös harkitsevansa epäluottamuslauseen esittämistä Lindelle. Siihen hän tarvitsisi 34 muun kansanedustajan tuen.

Kakabavehin tuki valtiopäivillä on aiemmin pariin otteeseen ratkaissut Ruotsin sosiaalidemokraattien vähemmistöhallituksen pysymisen pystyssä.

Myös vasemmistopuolue tulkitsee sopimusta Turkin kanssa taipumiseksi presidentti Recep Tayyip Erdoganin painostuksen edessä.

– Tiedämme, että hän (Erdogan) kutsuu kaikkia vapauden puolesta taistelevia kurdeja terroristeiksi, ja tälle Ruotsin pitää nyt "osoittaa solidaarisuutta" ja luovuttaa useampia sinne (Turkkiin), puoleen ulkopoliittinen edustaja Håkan Svenneling tviittasi.