Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Renkaat vetäytyy Venäjältä – "Keskitymme kasvumahdollisuuksiin muilla ydinmarkkinoillamme"

Nokian Renkaat kertoo aloittavansa hallitun vetäytymisen Venäjältä. Yhtiön mukaan sillä ei ole enää edellytyksiä jatkaa toimintaa kestävällä tavalla Venäjällä Ukrainan sodasta ja siitä seuranneista, kiristyneistä pakotteista johtuen.

Yhtiö kertoo aloittavansa valmistelut ja eri vetäytymisvaihtoehtojen arvioimisen välittömästi. Prosessi tehdään paikallinen henkilöstö ja lainsäädäntö huomioiden, yhtiön tiedotteessa todetaan.

– Pohdittuamme asiaa huolellisesti ja punnittuamme eri vaihtoehtoja olemme päättäneet jatkaa Nokian Renkaiden kehittämistä ilman Venäjää ja keskittyä kasvumahdollisuuksiin muilla ydinmarkkinoillamme, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio tiedotteessa.

Yhtiöllä on Venäjällä yli 1 600 työntekijää.

Asiakastoimitusten turvaamiseksi Nokian Renkaat kertoo jatkaneensa kapasiteetin nostamista Suomen ja Yhdysvaltojen tehtaillaan. Se on myös päättänyt investoida täysin uuteen valmistuskapasiteettiin Euroopassa. Nokian Renkaat ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna lopettaneensa investoinnit Venäjän tehtaaseen ja siirtävänsä tuotantoa muille tehtailleen.

Noin 300 miljoonaa arvonalentumisia

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä vuodesta 2005 alkaen. Viime vuonna noin 80 prosenttia sen henkilöautonrenkaista valmistettiin yhtiön mukaan Venäjällä, ja liiketoiminta-alue Venäjä & Aasia muodosti noin 20 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Nokian Renkaat kertoo kirjaavansa toisella neljänneksellä noin 300 miljoonaa euroa arvonalentumisia Venäjän varoihin liittyen. Yhtiön omistusten nettokokonaisarvo Venäjällä ja Valko-Venäjällä oli noin 400 miljoonaa euroa toukokuun lopussa edellä mainitut arvonalentumiset huomioiden.