Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Texasissa löydetty perävaunusta 46 ihmisen ruumiit – kuolleiden uskotaan olleen siirtolaisia

Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa on löydetty 46 ihmisen ruumiit raskaan ajoneuvon perävaunusta, kertoo San Antonion pelastuslaitoksen päällikkö Charles Hood tiedotustilaisuudessa.

Päällikön mukaan paikalta löydettiin lisäksi elossa 16 ihmistä, jotka kuljetettiin sairaalahoitoon. Neljä elossa löytyneistä oli alaikäisiä.

Poliisipäällikkö William McManus San Antonion poliisista kertoi samaisessa tiedotustilaisuudessa, että kolme ihmistä on otettu tapaukseen liittyen kiinni.

Ajoneuvon löysi McManuksen mukaan läheisen yrityksen työntekijä, joka kuuli paikalta avunhuutoja.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa New York Times ja Texas Tribune.

New York Times arvioi kyseessä olevan pahin siirtolaisten kuolemaan johtanut tapaus vuosiin.

Texas Tribunen mukaan perävaunu oli löydetty läheltä San Antonion länsilaidalla sijaitsevaa Lacklandin ilmavoimien tukikohtaa.

Kuolinsyyt eivät ole vielä tiedossa, mutta San Antonion kesäkuun lämpötilat ovat lähennelleet kaikkien aikojen ennätyksiä, kertoo New York Times. Maanantaina lämpötila kaupungissa oli liki 40 astetta.

Laittomasti rajan ylittäneiden siirtolaisten määrä kasvussa

Viranomaisten mukaan kuolleiden uskotaan olleen siirtolaisia, jotka ovat ylittäneet Meksikon ja Yhdysvaltain välisen rajan laittomasti. Lähellä asuva pariskunta kertoi New York Timesille, että paikalliset tuntevat paikan siirtolaisten "pudotuspaikkana".

San Antonio on väkiluvultaan Texasin toiseksi suurin kaupunki. Sen kautta laittomasti maahan saapuneet siirtolaiset jatkavat usein matkaansa muualle Texasissa tai Yhdysvaltain sisällä.

New York Timesin mukaan laittomien rajanylitysten määrä on kasvanut ennätyssuureksi Texasin ja Meksikon välisellä rajalla. Viime kuussa 44 000 ihmistä ylitti laittomasti rajan Del Rion ja Eagles Passin rajakaupunkien kautta, jotka ovat San Antoniosta katsottuna lähimpiä rajakaupunkeja.

Löydetty perävaunu oli lähes 200 kilometrin päässä rajalta.

San Antonion pormestari Ron Nirenberg kehotti Twitter-tilillään rukoilemaan kuolleiden ja heidän omaistensa puolesta.

– Turvapaikanhakua tulisi aina tarkastella humanitaarisen kriisin tulokulmasta, mutta tänä iltana edessämme on kamala ihmistragedia, hän kirjoitti tviitissään.

Texasin republikaanikuvernööri Greg Abbott syytti Twitterissä tapauksesta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenia ja tämän siirtolaispolitiikkaa.

– Nämä kuolemat ovat seurausta hänen tappavasta avointen ovien politiikastaan, Abbott kirjoitti tviitissään.

---

Korjattu aiempaa: Charles Hood on pelastuslaitoksen päällikkö, ei poliisipäällikkö, kuten jutussa aiemmin luki. Virhe oli myös kuvatekstissä.