Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purkujätekasaa Porin Tahkoluodon satamassa sammutetaan todennäköisesti aamuun asti – "Siihen ei pelkkä vesi tai vaahto tehoa"

Porin Tahkoluodon satamassa palavaa autonpurkujätekasaa sammutetaan todennäköisesti aamuun asti. Näin kerrottiin Satakunnan pelastuslaitokselta STT:lle torstai-iltana hieman ennen kello 21:tä.

Tulipalosta aiheutuu voimakkaasti savua, ja pelastuslaitos on antanut asiasta vaaratiedotteen sataman läheisyyteen.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen torstaina aamuyhdeksän jälkeen. Tulipalo syttyi satamassa sijaitsevan kierrätysyrityksen pihassa.

– Se on iso kasa sekalaista jätettä. Siellä on metallia, muovia, kankaita ja palavia nesteitä. Sitä pitää repiä auki, että se saadaan sammutettua. Siihen ei pelkkä vesi tai vaahto tehoa, kertoi päivystävä palomestari Tero Järvelä.

Hänen mukaansa purkujätekasa on kooltaan noin 250x150 metriä ja korkeutta on enimmillään melkein 10 metriä.

Vaarallista savua on ilmassa. Vaaratiedote on todennäköisesti voimassa aamuun asti.

Savua leviää vaaratiedotteen mukaan kemikaalisataman, Paakarin sekä Mänty-Paakarin alueelle. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä välttämään alueella liikkumista ja tarvittaessa sulkemaan ilmanvaihdon, ovet sekä ikkunat ja pysymään sisätiloissa.

Palo ei ole kuitenkaan levinnyt jätekasasta, eikä palosta ole aiheutunut henkilövahinkoja, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Syttymissyystä ei vielä ole varmaa tietoa, mutta päivystävän palomestarin mukaan erilaisista autonpurkujätteistä koostuva kasa syttyi todennäköisesti itsestään.