Yhdysvaltain Chattanoogassa Tennesseen osavaltiossa kolme kuollut ampumisen yhteydessä – edellinen kuolonuhreja vaatinut ampuminen vain tunteja aiemmin Philadelphiassa

Yhdysvaltain itäosassa kolme ihmistä on kuollut Chattanoogan kaupungissa Tennesseen osavaltiossa aikaisin sunnuntaina paikallista aikaa tapahtuneen ampumisen yhteydessä. Poliisin mukaan kaksi ihmistä kuoli, kun ilmeisesti useampi ampuja avasi tulen. Yksi kuoli auton törmättyä häneen.

Lisäksi 12 ihmistä haavoittui luodeista ja kaksi loukkaantui paikalta paenneiden autojen törmättyä heihin.

Vain muutamaa tuntia aiemmin Philadelphiassa tapahtui joukkoampuminen, jossa kuoli kolme ihmistä.

Useat ampujat avasivat tulen Philadelphian vilkkaalla kadulla

Philadelphiassa lauantaina paikallista aikaa kolme ihmistä kuoli ja 11 haavoittui, kun useampi ihminen ampui väkijoukkoa kohti vilkkaalla kadulla, kertoi poliisi.

Kuolleista kaksi oli miehiä ja yksi nainen. Haavoittuneet kuljetettiin hoitoon alueen sairaaloihin.

Poliisin mukaan ampuminen alkoi, kun alueella oli satoja ihmisiä, kuten on tapana jokaisena viikonloppuna.

Poliisi ampui ainakin yhtä ampujaa kohti, mutta varmaa ei ole, osuiko poliisin laukaus. Paikallisen median mukaan kiinniottoja ei tehty. Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa tapahtumapaikan kadut olivat suljettuina.

Tapahtumapaikalta poliisi otti talteen kaksi puoliautomaattista käsiasetta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan aseväkivalta lisääntyy Yhdysvalloissa usein lämpimien kuukausien aikaan. Vuonna 2020 Yhdysvalloissa oli liikkeellä arviolta 393 miljoonaa asetta eli aseita oli enemmän kuin maassa on asukkaita.

Aselait ovat nousseet jälleen tapetille

Toukokuussa Buffalossa tapahtunut joukkoampuminen ja Texasin Uvalden kouluampuminen ovat nostaneet jälleen tapetille Yhdysvaltain aselait. Lepsut aselait ja perustuslaissa määritelty aseenkanto-oikeus ovat toistuvasti estäneet pyrkimykset rajoittaa aseiden määrä.

Vajaa kaksi viikkoa sitten tapahtuneessa Uvalden kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Käsiaseella ja rynnäkkökiväärillä aseistautunut 18-vuotias ehti riehua sisällä koulussa noin tunnin ennen kuin hänet ammuttiin. Mies oli ensin ampunut isoäitiään, jonka luona asui.

Koulussa, jossa ampuminen tapahtui, opiskelee noin 500 lasta. Suurin osa koulun 7–10-vuotiaista oppilaista on latinotaustaisia ja vähävaraisista perheistä.

Uvalden kouluampumisen jälkeen Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vaati uutta asevalvontaa koskevaa lainsäädäntöä.

– (Kahden viime vuosikymmenen aikana) aseenkäytön takia on kuollut enemmän kouluikäisiä lapsia kuin virassa olleita poliiseja ja aktiivisotilaita yhteensä. Ajatelkaa sitä, Biden sanoi.

Ryhmä demokraattipuolueen ja republikaanipuolueen senaattoreja keskusteli torstaina asevalvontaa koskevasta paketista, mutta republikaanit ovat perinteisesti vastustaneet tiukempia aselakeja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka