Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain asevoimien komentajan Suomessa – "Vahva tuki Suomen Nato-jäsenyydelle"

Presidentti Sauli Niinistö tapasi tänään Yhdysvaltain asevoimien komentajan Mark Milleyn. Milley saapui tänään työvierailulle Suomeen.

Niinistö kertoo Twitterissä, että hän keskusteli Milleyn kanssa sodan vaiheesta ja näkymistä Ukrainassa.

– Vahva tuki Suomen Nato-jäsenyydelle ja Suomen ja Yhdysvaltain kahdenväliselle puolustusyhteistyölle, Niinistö kirjoitti tapaamisen tiimoilta.

Puolustusvoimat kertoi aiemmin tänään tiedotteessa, että Milleyn vierailun teemana on ajankohtainen turvallisuustilanne sekä Suomen ja Yhdysvaltain välinen yhteistyö.

"USA:n tuki on selkeä ja vahva"

Yhdysvaltain asevoimien komentaja Milley tapasi vierailunsa aikana myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.)

– Hyvät keskustelut puolustusyhteistyöstämme ja Nato-prosessista. USA:n tuki on selkeä ja vahva, Kaikkonen kirjoittaa tapaamisesta Twitterissä.

Milleyn vierailun isäntänä toimi Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Kivinen kertoo Twitterissä, että keskeisinä teemoina keskustelussa Milleyn kanssa olivat Ukrainan sota ja sen seurannaisvaikutukset sekä yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa.

– Yhdessä todettua: tiivistämme muuttuneessa turvallisuustilanteessa entisestään puolustusyhteistyötämme, Kivinen kirjoittaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Milley jatkaa Suomen-vierailun jälkeen matkaansa Ruotsiin, jossa hän tapaa Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin ja seuraa sotilasliitto Naton ja Ruotsin laivaston yhteisiä sotilasharjoituksia. Milley tapaa myös kuningas Kaarle XVI Kustaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka