Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koneyrittäjät arvostelee hallituksen esitystä polttoainetuesta

Koneyrittäjät tyrmää hallituksen eilen antaman esityksen polttoainetuesta. Järjestön mukaan työkoneissa käytettävät polttonesteet on jätetty pois esityksestä, vaikka ne ovat kovimman hintojen nousun kohteena.

– Eikö määräävää olekaan se, mitkä yritykset ovat kärsineet eniten, kysyy Koneyrittäjien toimitusjohtaja Matti Peltola tiedotteessa.

Hallituksen eduskunnalle jättämän esityksen mukaan tuki koskisi maanteillä tapahtuvia tavara- ja henkilökuljetuksia.

Koneyrittäjien mukaan työkoneissa käytettävän moottoripolttoöljyn hinta on noussut sekä absoluuttisesti että suhteellisesti enemmän kuin tieliikenteessä käytettävän dieselin.

Työkonealoilla toimivat yritykset huolehtivat muun muassa energia- ja metsäteollisuuden raaka-ainehuollosta, liikenneväylien ja tietoliikenneverkkojen kunnosta, vesi-, energia- ja jätehuollosta, sekä satamien tavarankäsittely- ja logistiikkapalveluista.

Hallituksen esityksessä tuki kattaisi viisi prosenttia polttoainekustannuksista helmi-huhtikuulta siihen oikeutetuilta yrityksiltä. Tuki olisi kuitenkin haettavissa vasta marraskuussa.

Taksiliitto pitää tukimallia erittäin epäoikeudenmukaisena

Myös Suomen Taksiliitto on tyrmistynyt hallituksen päätöksestä, sillä esitys jättää myös taksialan polttoainetuen ulkopuolelle.

Taksiliitto huomauttaa, että käytännössä aamun koulukyyti linja-autolla saa tukea, mutta iltapäivän paluu taksilla ei. Pakettiautolla hoidettu postin jakelu saa tukea, mutta taksilla sama työ ei saa tukea.

– Tukimalli on erittäin epäoikeudenmukainen, vääristää kilpailua ja syrjii taksiyrittäjiä. Se ei täytä lainsäädännön yrittäjien tasavertaisesti kohtelemisen vaatimusta mitenkään, arvostelee Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen tiedotteessa.