Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdogan kutsuu Venäjän ja Ukrainan delegaatioita Turkkiin – ”Zelenskyi harkitsee”

Venäläismediassa oli maanantaina alkuillasta esillä Venäjän presidentti Putinin ja Turkin presidentti Erdoganin puhelinkeskustelu.

-Turkki on valmis järjestämään Venäjän, Ukrainan ja YK: n tapaamisen Istanbulissa. Turkki on myös valmis ottamaan tarkkailijan roolin Ukrainassa, jos Venäjän ja Ukrainan valtuuskunnat suostuvat tähän, Erdoganin kerrotaan sanoneen.

- Erdogan toivoo toimia sodan kielteisten seurausten minimoimiseksi ja luottamuksen vahvistamiseksi palauttamalla mahdollisimman pian rauha Venäjän ja Ukrainan välille, venäläislehdissä kerrottiin.

Gazeta Ru kertoi Turkin ilmaisseen myös kiinnostuksensa mahdolliseen ”rauhanvalvontamekanismiin”, mikäli molemmat (Ukraina ja Venäjä) ovat samaa mieltä.

Izvestia uutisoi varhain maanantaina aamuyöllä Ukrainan presidentti Zelenskyin lehdistösihteerin sanoneen, että Zelenskyi harkitsee ehdotusta puhelinkeskustelujen käymisestä Putinin ja Erdoganin kanssa: ”Nikiforov ilmoitti Kiovan olevan valmis neuvotteluihin Venäjän ja Turkin kanssa”.

-Mitä tulee Ukrainan presidentin kanslian kantaan, jos Venäjän presidentti antaa suostumuksensa, harkitsemme myös tällaista ehdotusta, väitetään Zelenskyin lehdistösihteerin sanoneen ja korostaneen, että:

-Ukraina on valmis harkitsemaan neuvotteluehdotusta, vaikka sopimukset tapahtuisivat vain Venäjän ja Turkin presidenttien välityksellä.