Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britit: Venäjän upseeriston tappiot tuhoisia Ukrainassa – johtajapula heikentää kuria ja voi lisätä kapinointia

Venäjä on menettänyt merkittävän määrän nuorempia ja keskitason upseereita Ukrainassa, arvioi Britannian sotilastiedustelu päivittäisessä tilannekatsauksessaan. Britit kuvailevat upseeriston tappioita jopa tuhoisiksi.

Lisäksi brittien arvion mukaan korkeampiarvoiset, pataljoona- ja prikaatitason komentajat joutuvat todennäköisesti asettamaan itsensä vaaralle alttiiksi etulinjassa, koska heitä pidetään tiukasti vastuullisina joukkojensa onnistumisesta ja suorituksista. Toisaalta nuoremmat upseerit ovat joutuneet johtamaan alimman tason taktista toimintaa, koska Venäjän armeijalta puuttuu motivoituneita ja korkeasti koulutettuja aliupseereita, jotka hoitavat vastaavat tehtävät läntisissä armeijoissa.

Britit arvioivat, että suuret tappiot nuorten upseerien keskuudessa vaikeuttavat entisestään Venäjän pyrkimyksiä uudistaa asevoimiensa johtamisjärjestelmiä ja -tapoja. Välittömämpänä vaikutuksena nuorempien upseereiden puute näkyy tappioita kärsineistä joukoista kokoon parsittujen taisteluosastoiden heikkona suorituskykynä.

Britit kertovat myös useiden luotettavien lähteiden kertoneen kapinoinnista venäläisjoukkojen keskuudessa. He arvioivat kokeneiden komppanianpäälliköiden ja joukkueenjohtajien puutteen heikentävän taistelujoukkojen moraalia ja kuria entisestään.