Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisujen voittopokaali myytiin 900 000 dollarilla – rahat Ukrainan armeijaa tukevalle säätiölle

Euroviisujen voittopokaali myytiin sunnuntaina 900 000 dollarilla huutokaupassa kryptovaluuttapörssi WhiteBIT:lle. Euroviisut tänä vuonna voittanut Ukrainan edustaja Kalush Orchestra halusi huutokaupata pokaalinsa. Tuotot lahjoitetaan Ukrainan armeijaa tukevalle säätiölle.

Huutokauppaan oli mahdollisuus osallistua joko perinteisellä rahalla tai kryptovaluutalla.

Yhtye myös arpoi keulakuvansa Oleh Psjukin tavaramerkin, pinkin kalastajahatun, joka oli Psjukin päässä Euroviisuissa. Arvontaan pystyi osallistumaan yhdellä tai useammalla 5 euron hintaisella virtuaalisella arvontalipukkeella.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Euroviisujen lasinen mikrofonipokaali huutokaupataan eteenpäin. Euroviisuja organisoiva taho Euroopan yleisradioyhtiö EBU on antanut hyväksyntänsä huutokaupalle.

Kalush Orchestra voitti Italian Torinossa Euroviisut ylivoimaisella pistesaaliilla edustuskappaleellaan Stefania. Yhtye sai lähes täydet yleisöäänet ja enemmän yleisöpisteitä kuin yksikään maa viisuissa aiemmin.