Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäinen Venäjän sotilas myönsi syyllistyneensä murhaan Ukrainassa – ampui 62-vuotiaan pyöräilijän

Ensimmäinen venäläinen sotilas, joka on oikeudessa sotarikoksista Ukrainassa Venäjän hyökkäyksen aikana, on myöntänyt syyllisyytensä aseettoman siviilin murhaan, kertoo brittilehti The Guardian.

Vadim Shishimarin, 21, esiintyi Kiovassa käräjäoikeudessa syytettynä sotarikoksista ja harkitusta murhasta.

Shishimarinia syytetään aseettoman siviilin, 62-vuotiaan miehen, murhasta Koillis-Ukrainassa Sumyn alueella 28. helmikuuta.

Kysyttäessä oikeudessa, oliko hän syyllinen syytöksiin, mukaan lukien sotarikokset ja harkittu murha, Shishimarin vastasi "kyllä".

Jos hänet tuomitaan syylliseksi, uhkaa sotilasta elinkautinen vankeustuomio.

Ukrainan valtionsyyttäjien mukaan Siperian Irkutskin alueelta kotoisin oleva kersantti Shishimarin ja neljä muuta venäläistä sotilasta ampuivat yksityisomistuksessa olevaa autoa ja varastivat sen pakenemista varten sen jälkeen, kun Ukrainan joukot hyökkäsivät heidän kolonnaansa.

Sotilaat ajoivat kylään, jossa he näkivät aseettoman 62-vuotiaan miehen ajavan polkupyörällä ja puhuvan puhelimeen.

Syyttäjät sanoivat, että toinen sotilas käski Shishimarinin tappamaan siviilin estääkseen häntä ilmoittamasta venäläisten läsnäolosta.

Hän ampui Kalashnikov-rynnäkkökiväärillä useita laukauksia auton avoimesta ikkunasta siviilin päähän. Siviili kuoli paikan päällä.

Kyseessä on ensimmäinen sotarikosoikeudenkäynti sen jälkeen, kun Moskova hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.