Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OAJ valitsee uuden puheenjohtajan yli 10 vuotta tehtävää hoitaneen Olli Luukkaisen tilalle

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ valitsee tänään uuden puheenjohtajan. Puheenjohtaja vaihtuu, sillä tehtävää vuodesta 2010 hoitanut Olli Luukkainen ei ole vaaleissa ehdolla.

Puheenjohtajan tehtävää tavoittelemaan ilmoittautui määräaikaan mennessä kuusi ehdokasta.

Ehdolla ovat sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo Tampereelta, Espoon koulutuskuntayhtymä Omnian yhteisten aineiden opettaja Antti Korhonen Vantaalta, Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto Espoosta, pääluottamusmies ja OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Kari Nieminen Seinäjoelta, Teknologiateollisuus ry:n osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen Espoosta sekä pääluottamusmies ja OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Suihkonen Keravalta.

Uuden puheenjohtajan valitsee OAJ:n 150-jäseninen valtuusto, joka valittiin järjestövaaleissa huhtikuussa. Puheenjohtajan kausi on nelivuotinen, ja uusi puheenjohtaja aloittaa työnsä heti valintakokouksen päätyttyä.

Olli Luukkainen ehti toimia järjestön puheenjohtajana yhteensä kolme kautta eli 12 vuotta. Hän jatkaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon hallituksen puheenjohtajana ja yhtenä kunta-alan pääneuvottelijoista tämän vuoden loppuun. Hän on tämän aikaa työsuhteessa myös OAJ:hin.

OAJ edustaa yli 116 000:ta koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan korkeakoulutettua ammattilaista. OAJ on neuvottelujärjestö Jukon ja keskusjärjestö Akavan suurin jäsenjärjestö.