Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä kiistää väitteet liikekannallepanosta, mutta samaan aikaan maassa palkataan asiantuntijoita valmistelemaan sitä

Venäjällä on jo viikkojen ajan rekrytoitu ihmisiä liikekannallepanoon liittyviin tehtäviin, vaikka maan valtionjohto onkin vakuutellut, ettei laajamittaista liikekannallepano ole tiedossa.

Itsenäisen venäläislehti The Moscow Timesin mukaan maassa on viime viikkojen aikana julkaistu useita työpaikkailmoituksia, joissa haetaan asiantuntijoita erilaisiin tehtäviin, joihin kuuluu muun muassa valmistautuminen liikekannallepanoon.

Lehden mukaan esimerkiksi Venäjän verovirasto etsi turvallisuusvirkailijaa, jonka vastuisiin kuuluisi "valmistautuminen liikekannallepanoon ja sodanaikaisiin tarkistuksiin".

Myös Novosibirskin alueen terveydenhuolto etsi liikekannallepanoon liittyviin toimiin erikoistuvaa asiantuntijaa. Lisäksi valtion omistama radioteknologian tutkimukseen ja kehittämiseen erikoistunut UIMC-yhtiö etsi asiantuntijaa, jonka tehtävänä olisi järjestää toimet, joilla työskentely siirrettäisiin sodanajan oloihin.

Lehti listaa myös useita muita työpaikkailmoituksia, joissa etsitään asiantuntijoita liikekannallepanoon liittyviin erityistehtäviin.

Useat läntiset asiantuntijat ja poliitikot ovat esittäneet, että Venäjän presidentti Vladimir Putin valmistautuu julistamaan virallisesti sodan Ukrainalle ja julistamaan maahan liikekannallepanon sekä sotatilan. Britannian puolustusministeri Ben Wallace arvioi, että Putin saattaa julistaa sodan voitonpäivänä 9. toukokuuta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kutsunut väitteitä liikekannallepanosta "hölynpölyksi".