Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin keskusteli Puolan pääministerin kanssa Suomen mahdollisesta Nato-jäsenhakemuksesta – liikuntavammaisten lasten tuloa Ukrainasta Suomeen valmistellaan

Pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistui torstaina kansainväliseen Ukrainan avustuskonferenssiin Varsovassa. Marinilla oli kokouksen yhteydessä myös tapaaminen Puolan pääministeri Mateusz Morawieckin kanssa. Keskustelu koski erityisesti vaihtoehtoja Suomen turvallisuuden vahvistamiseksi ja mahdollista Nato-jäsenhakemusta, kertoi valtioneuvoston viestintä tiedotteessa.

Tapaamisessa puhuttiin myös lisäpakotteista Venäjää vastaan, energiariippuvuuksien katkaisemisesta sekä ajankohtaista EU-kysymyksistä.

Korkean tason avustuskonfrenssin olivat kutsuneet koolle Puola ja Ruotsi yhteistyössä EU:n ja YK:n kanssa. Tilaisuuden tarkoituksena oli kerätä taloudellista apua Ukrainan välittömään tarpeeseen, keskustella maan pitkän tähtäimen avustamisesta ja luoda uskoa tulevaisuuteen.

Marin kertoi konferenssissa, että Suomi valmistelee läheisessä yhteistyössä Ukrainan viranomaisten kanssa liikuntavammaisten ja yksin matkustavien lasten siirtämistä suoraan Ukrainasta Suomeen.

Hän myös sanoi, että Suomi on antanut Ukrainalle taloudellista ja sotilaallista apua ja lisäksi Ukrainasta Suomeen pakenevien auttamiseksi on varattu 700 miljoonaa euroa.

– Tämän lisäksi valmistelemme uutta päätöstä humanitaarisesta avusta ja tuesta jälleenrakentamiseen. Tämä summa tulisi olemaan noin 70 miljoonaa euroa.

Suomi päätti torstaina myös lähettää Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua.