Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Venäläiset vievät Ukrainasta myös suuria maatalouskoneita – etälukitus yllätti varkaat

Yksityiskodeista vietyjen pesukoneiden, kännyköiden ja tablettien lisäksi Ukrainassa sotivat venäläisjoukot ovat iskeneet kyntensä myös suurikokoisempiin kohteisiin. Uutiskanava CNN:n mukaan Melitopolissa miehittäjät anastivat paikallisen John Deere -jälleenmyyjän liikkeestä leikkuupuimureita, traktoreita ja muita maatalouskoneita miljoonien eurojen arvosta.

Turvallisuussyistä nimettömänä pysyvän kauppiaan mukaan koneita kuljetettiin pois ilmeisesti sotilasajoneuvojen kyydissä. Osa päätyi lähistölle, mutta jotkut puimureista ja traktoreista ovat tällä hetkellä jo Tshetsheniassa yli tuhannen kilometrin päässä Ukrainasta.

Maatalouskoneet pystyttiin jäljittämään, koska niissä on gps-paikannin. Moderni teknologia tarjoili venäläisille myös toisen yllätyksen: ukrainalaiset saattoivat lukita koneet etäyhteydellä.

CNN:n haastatteleman lähteen mukaan venäläiset ovatkin nyt etsineet "konsultteja", jotka osaisivat kiertää koneiden lukituksen. Toinen vaihtoehto on myydä saalis varaosiksi.