Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wärtsilän tulos ja liikevaihto kasvoivat selvästi vuodentakaisesta

Konepajayhtiö Wärtsilän vertailukelpoinen liiketulos kasvoi tammi-maaliskuussa 61 prosenttia 65 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 41 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi vastaavassa ajassa 30 prosenttia reiluun 1,2 miljardiin euroon.

Liiketulosta rasitti kuitenkin alkuvuonna 200 miljoonan alaskirjaus, joka oli seurausta siitä, että Wärtsilä on päättänyt supistaa edelleen Venäjän-toimintojaan.

– Toimintojen supistaminen tehdään paikallisen lainsäädännön puitteissa. Tämän prosessin aikana asetamme henkilöstömme turvallisuuden ja hyvinvoinnin etusijalle, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Wärtsilä keskeytti jo kaikki toimitukset, myynnin, tilaukset ja tarjoukset Venäjälle välittömästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Venäjän liiketoimintaan liittyvät toimet vaikuttavat kielteisesti myös Wärtsilän operatiivisiin talouslukuihin. Viime vuonna Venäjään liittyvien toimintojen osuus Wärtsilän liikevaihdosta oli noin viisi prosenttia.

Myös koronapandemia vaikuttaa yhä.

– Vaikka koronatilanne tasaantui tai parani paikoin, viimeaikaiset sulkutilat Kiinassa osoittavat, että pandemian vaikutus ei ole ohi, toteaa tiedotteessa konsernijohtaja Håkan Agnevall.