Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kone kasvatti tilauksiaan, mutta liikevoitto laski

Hissiyhtiö Kone sai tammi-maaliskuussa liki 17 prosenttia enemmän tilauksia kuin vuosi sitten. Samalla yhtiön oikaistu liikevoitto kuitenkin laski yli viidenneksellä ja päätyi 196 miljoonaan euroon.

Liikevaihto koheni viidellä prosentilla 2,4 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth on tilausten ja liikevaihdon kasvuun tyytyväinen.

– Olemme myös edistyneet hyvin hintojen nostamisessa, tuotekustannusten alentamisessa sekä tuottavuuden ja laadun parantamisessa, hän sanoi osavuosikatsauksessa.

Loppuvuodella riittää töitä, kun maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa on odotettavissa entistä enemmän häiriöitä Venäjälle asetettujen pakotteiden ja koronakriisin seurauksena.

– Liikevoittomarginaalimme lasku puolestaan on selvä huolenaihe, vaikka tämä kehitys olikin odotettua.

Kone korjasi loppuvuoden näkymiään alaspäin ja ennakoi nyt, että liikevaihdon kasvu asettuu 2–5 prosenttiin verrattuna viime vuoteen ja oikaistun liikevoiton olevan 1,18–1,28 miljardia euroa. Aiempi arvio liikevaihdon kasvusta oli 2–7 prosenttia ja liikevoiton arvioitiin voivan yltää 1,33 miljardiin.

Näkymien toteutuminen edellyttää, että Kiinan koronarajoitukset purkautuvat kesäkuun loppuun mennessä ja että liiketoiminta kääntyy sen jälkeen nopeaan kasvuun.

Kone ennakoi, että Kiinan markkinoilla uusmyynti laskee huomattavasti, kun kiinteistömarkkina on kiristynyt. Muualla maailmassa Kone odottaa kasvua.