Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere selvisi tutkimuksessa taas Suomen suosituimmaksi kaupungiksi

Tampere on edelleen Suomen suosituin kaupunki, ilmenee Taloustutkimuksen tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 36 prosenttia 15–79 -vuotiaista suomalaisista voisi kuvitella asuvansa Tampereella. Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 31 prosenttia vastaajista.

Kahden vuoden välein toteutetussa tutkimuksessa Tampereen ja Helsingin suosio oli pysynyt lähes ennallaan verrattuna vuoden 2020 tuloksiin.

Kolmanneksi tuli 27 prosentilla Turku, joka on kasvattanut suosiotaan kahdessa vuodessa. Neljänneksi ja viidenneksi ylsivät Espoo ja Jyväskylä.

Suomalaiset pääosin tyytyväisiä asuinkuntaansa

Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimus on toteutettu tänä keväänä. Tutkimuksessa haastateltiin noin 3 600 15–79-vuotiasta suomalaista lähes kaikista Suomen kunnista.

– Suomalaiset ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä asuinkunnassaan, asuinalueellaan sekä nykyisessä asunnossaan. Tästä huolimatta aika ajoin tulee tarve vaihtaa asuinpaikkaa, syystä tai toisesta. Tekemiemme muuttotutkimusten mukaan syy liittyy useimmin työntekoon, opiskeluun ja perhesyihin, mutta usein myös elämänlaadun parantamiseen ja erilaisiin arvoperustaisiin asioihin, joista ilmastonmuutos ja yleinen ilmapiiri ovat tärkeitä, kertoo tutkimuksesta vastaava Timo Myllymäki Taloustutkimuksen tiedotteessa.

Muuttamisen tarvetta on lähiaikoina noin 600 000 suomalaisella, hän kertoi, erityisesti nuorilla.

Eniten suomalaisia houkuttelee asuminen kaupungin keskustan ulkopuolisella alueella, jonka valitsee mieluisimmaksi 37 prosenttia suomalaisista. Vastaajista 15 prosenttia asuisi mieluimmin aivan ydinkeskustassa, 15 prosenttia suuremman kaupungin kehyskunnassa, 16 prosenttia maaseudulla taajamassa ja 16 prosenttia maaseudulla haja-asutusalueella.