Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Transnistriassa räjähdyksiä, Moldovan mukaan alueelle yritetään luoda levottomuuksia tarkoituksella

Transnistrian separatistialueella Moldovassa on tänään tapahtunut räjähdyksiä, kertoo muun muassa Deutsche Welle.

Deutsche Wellen siteeraaman Moldovan hallintoviranomaisen mukaan Transnistrian Tiraspolissa oltaisi heitetty kranaatteja kohti separatistialueen omien turvallisuusviranomaisten rakennusta. Moldovan mukaan iskun tarkoituksena on luoda tekosyy jännitteiden luomiseksi.

Iskussa ei ilmeisesti loukkaantunut tai haavoittunut ketään. Tekijästä ei ole tietoa, mutta Ukrainan tiedustelun mukaan Venäjä olisi lavastanut iskun, kertoo verkkolehti Kyiv Independent.

– Venäjän turvallisuuspalvelu aikoo jatkaa vastaavia operaatioita, jotta Venäjän valloittama alue Ukrainan rajalla saataisiin vedettyä mukaan sotaan, puolustusministeriö totesi lehden mukaan.

Moldovassa pelätty Venäjän aggressioita

Venäjä aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa on myös Moldovassa pelätty Venäjän aggressiota.

Pelot saivat vahvistusta perjantaina, kun Venäjän armeijan kenraalimajuri Rustam Minnekajev linjasi Venäjän tavoitteita Ukrainassa.

Venäjän keskisen sotilasalueen varakomentaja sanoi, että Venäjän tavoitteena on valloittaa eteläinen Ukraina ja luoda yhteys Krimiltä Transnistrian separatistialueelle.

Mikään maa ei ole tunnustanut Transnistrian itsenäisyyttä, ei edes Venäjä, jonka joukkoja on ollut Transnistriassa Neuvostoliiton kaatumisesta lähtien. Venäjä on kuitenkin alueen tärkeä tukija.