Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ict-alan työriitaan ei sopua, lakko alkaa maanantaina

Ict-alan työehdoista ei päästy sopuun sunnuntain sovittelussa, joten Ammattiliitto Pron aiemmin ilmoittama lakko alkaa maanantaina kello 6 aamulla. Asiasta kertoivat Pro ja työnantajaliitto Palta.

Pron mukaan työriidan keskeisenä syynä on erimielisyys palkkaratkaisusta. Viime keskiviikkona Pro hylkäsi sovittelija Jukka Ahtelan tekemän sovintoesityksen, jonka Palta olisi ollut valmis hyväksymään.

Sunnuntaina kiistaa soviteltiin useita tunteja Ahtelan johdolla. Puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Pro teki sovittelussa uuden ratkaisuesityksen, mutta se ei kelvannut työnantajapuolelle.

– Prolle on tärkeää ylläpitää ostovoimaa, ja tässä taloustilanteessa haluamme kiinnittää huomiota erityisesti ict-alan pienipalkkaisimpien tilanteeseen kohdentamalla osa palkankorotusvarasta heille, Malinen sanoi tiedotteessa.

Palta sanoi tuomitsevansa lakon vastuuttomana.

– Työtaistelu tilanteessa, jossa turvallisuus, työnteko ja arki edellyttävät tietoliikenteen häiriötöntä käyttöä ja sujuvia yhteyksiä osoittaa Prolta huonoa harkintaa ja vastuuttomuutta, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri kommentoi tiedotteessa.

Lakon on ilmoitettu jatkuvan 22. toukokuuta asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

Ict-alan työehtosopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa. Sopimus koskee muun muassa teleoperaattoreita.

Alan työehtosopimusneuvotteluja on käyty joulukuusta lähtien. Sopimus päättyi helmikuun lopulla.