Venäjä sakotti Googlen emoyhtiötä – viranomaiset hiiltyivät muun muassa videosta, joka näytti venäläissotilaan puhelinkeskustelun sukulaistensa kanssa

Moskovalainen tuomioistuin on määrännyt Googlen emoyhtiö Alphabetille sakot, kun yhtiö oli laiminlyönyt velvoitteen poistaa verkosta Venäjän mukaan "kiistanalaisia" videoita.

BBC uutisoi yhdysvaltalaisen teknologiajätin saaneen kaksi sakkoa, yhteensä noin 125 000 euroa. Googlelle sakkosumma on pieni verrattuna yhtiön miljardien eurojen liikevaihtoon.

Tuomioistuimen mukaan Google oli jakanut epätarkkoja tietoja venäläisten joukkojen menetyksistä ja siviiliuhreista Ukrainassa. BBC lainaa uutisessaan uutistoimisto TASSia.

Yhden videon kerrottiin näyttävän puhelinkeskustelun venäläissotilaiden ja heidän kotona olevien sukulaistensa välillä. Joukkojen kerrottiin valittavan kuolonuhreista, joita sota on vaatinut.

Jotkut ulkomaiset sosiaalisen median alustat, kuten Facebook ja Instagram, on estetty Venäjällä. Googlen omistama Youtube on kuitenkin edelleen käytettävissä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka