Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen uutissivusto: 13 414 venäläissotilasta kuollut, noin 7 000 kateissa ja Moskva-laivasta tuli suuri joukkohauta

Venäläinen uutissivusto Readovka julkisti perjantaiaamuna uutisen, jonka mukaan "erikoisoperaatiossa" Ukrainassa on kuollut 13 414 venäläistä sotilasta ja noin 7 000 on kateissa.

Uutisen mukaan Venäjän Mustanmeren-laivaston lippulaivan Moskvan uppoamisessa kuoli 116 sotilasta ja yli 100 on kateissa.

Luvut oli Readovkan mukaan paljastettu Venäjän puolustusministeriön "käskynjaossa", jossa olivat mukana kaikki merkittävimmät Venäjän valtion valvomat tiedotusvälineet.

Readovkan uutinen poistettiin verkosta melko nopeasti, mutta siitä napattuja kuvakaappauksia kiertää internetissä.

Virallinen Venäjä on noin kaksi kuukautta kestäneen suurhyökkäyksen aikana vältellyt paljastamasta tappiolukujaan. Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov on silloin tällöin kertonut "merkittävistä tappioista". Muutaman kerran on julkistettu kuolleiden venäläissotilaiden lukumäärä, mutta ilmoitukset ovat olleet näin räikeästi vääristeltyjä, etteivät etenkään läntiset viestimet ole niistä aina edes uutisoineet.

Kiireellä internetistä siivotun Readovkan uutisen numerot vaikuttavat monien sotilasasiantuntijoiden mukaan "melko realistisilta".

Yhdentoista aikoihin aamupäivällä Readovka kuitenkin kiisti, että olisi itse julkaissut koko uutista. Sen mukaan uutisen on julkaissut jokin sivustolle tunkeutunut hakkeriryhmä.