Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM:n ja Paperiliiton työriitaan sovintoesitys – vastaus annetaan huomenna

Sovittelija Leo Suomaa antoi torstaina sovintoehdotuksen metsäyhtiö UPM:n ja Paperiliiton koko työriidan ratkaisemiseksi, kertoi valtakunnansovittelijan toimisto. Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesityksiin perjantaina kello 16. UPM:n mukaan esitykset on hyväksyttävä tai hylättävä yhtenä kokonaisuutena.

Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla on jatkunut tammikuun alusta.

Liiton hallitus hylkäsi kiirastorstaina työriidassa tehdyt neljä sovintoesitystä. Esitykset kattoivat vasta puolet UPM:n paperiliittolaisista työntekijöistä, joten liiton hallitus katsoi, ettei kattavuus riittänyt. Sovintoesitykset koskivat tuolloin sellua, erikoispapereita, tarroja ja biopolttoaineita, mutta painopapereista esitystä ei annettu.

Paperiliiton mukaan muita sovintoesityksiä ei olisi tarvinnut hylätä, jos ratkaisu olisi saatu myös painopapereissa.

Paperiliiton hallitus päätti tuolloin lisäksi pidentää lakkoa kahdella viikolla eli 14. toukokuuta asti, ellei sopua synny sitä ennen.

Lakko koskee 12 toimipaikalla kaikkiaan noin 2 000:ta Paperiliiton jäsentä.

– Toivon, että sovintoesitykset johtavat sopimuksiin ja pääsemme käynnistämään tehtaita. Lakon pitkittyminen edelleen ei olisi kenenkään edun mukaista, sanoi UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti torstaina yhtiön tiedotteessa.

Sopimukset voimaan samanaikaisesti

UPM haluaa, että sopimukset ovat liiketoimintakohtaisia. Paperiliitto on tavoitellut samantapaista yrityskohtaista sopimusta kuin Stora Ensossa ja Metsä Groupissa. Liitto on kuitenkin suostunut neuvottelemaan liiketoimintakohtaisista sopimuksista, mutta pyrkii siihen, että sopimukset astuisivat voimaan samanaikaisesti kaikilla liiketoiminta-alueilla.