Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopuksi ennustetaan hyvin epävakaista säätä – "Sadekuurot ovat herkässä, viikonloppu menee nyt näissä merkeissä"

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä perjantaina Satakunnassa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Länsi-Lapin alueella.

Jäätävät lumi- ja räntäsateet haittaavat liikennettä aamuyön ja aamupäivän aikana. Saderintama etenee Länsi-Lappiin puolelta päivin, ja siellä ajokeli voi olla erittäin huono perjantai-iltaan saakka.

– Huonoa ajokeliä voi olla vielä lauantaina ainakin osassa Lappia ja rannikolla Uudeltamaalta Pohjanmaalle, päivystävä meteorologi Juha Tuomola Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Etelä- ja Keski-Suomessa on perjantaina ja lauantaina päivällä muutamia lämpöasteita ja pohjoisessa muutama aste pakkasta.

Itä-Suomessa voi lauantaina pilkistää aurinko

Ennusteen mukaan lauantaina koko maassa on hajanaisia räntä- ja lumisateita.

– Suurimmat sadekertymät launtaipäivästä iltaan ovat Lapin alueella ja paikka paikon länsirannikolla.

Poutaista aluetta ei Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan ole lauantaina todennäköisesti missään päin maata, mutta Itä-Suomessa aurinko voi pilkistää iltaa kohti mentäessä.

– Lauantai alkaa laajalti suhteellisen pilvisenä. Maan itäosassa voi tapahtua päivän mittaan selkenemistä, mutta lännessä on lumikuurojen mahdollisuus vielä illakin.

Pakkasöitä on vielä tulossa

Sunnuntaillekaan ei ole tämän hetken ennusteiden mukaan odotettavissa hyvää ulkoilusäätä.

– Jos maan eteläosassa selkenee jollain lailla, niin päivä taitaa olla laajalti pilvinen tai puolipilvinen ja sadekuurot ovat herkässä. Viikonloppu menee nyt näissä merkeissä, Tuomola toteaa.

Pilviverho voi kuitenkin sunnuntaina rakoilla maan lounais- tai itäosissa ja aurinko voi paikka paikoin paistaa.

Pilvisyyden takia lämpötilojen ennustaminen on epävarmaa.

– Lauantain vastaisena yönä Keski- ja Pohjois-Lapissa ollaan pakkasella, mutta Etelä-Lapista maan keskiosaan yölämpötilat saattavat pysyä pilven alla nolla yläpuolella.

Sunnuntain vastainen yö on jo laajalti selkeämpi, jonka seurauksena pakkasöitäon vielä tulossa.