Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen väitti puolisonsa tehneen itsemurhan – oikeus ei uskonut ja tuomitsi naisen taposta lähes kymmenen vuoden vankeuteen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina vankeuteen naisen, joka yritti lavastaa miesystävänsä tapon itsemurhaksi Sipoossa marraskuussa.

Nainen sanoi miehen ampuneen itse itseään suuhun, mutta oikeus ei uskonut selitystä.

– Näyttöä kokonaisuutena arvioituaan käräjäoikeus katsoo, että itsemurhan mahdollisuus on erittäin epätodennäköinen ja että asiassa on riittävällä varmuudella osoitettu, että (syytetyn) on täytynyt ampua (uhria), oikeus kirjoitti tuomiossaan.

Henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa, jossa he olivat istuneet iltaa kaksin ja juoneet runsaasti alkoholia. Tapahtuneella ei ollut silminnäkijöitä, ja oikeus piti naisen kertomusta tapahtumien kulusta epäuskottavana muun muassa siksi, että se muuttui useasti prosessin aikana ja oli yleisesti ottaen epälooginen.

Oikeus antoi enemmän painoarvoa muulle näytölle, kuten ruutisavulöydöksille, jotka oikeuden mukaan tukivat tapposyytettä.

Syytetty: Samankaltaisessa jutussa kyse "huonosta tuurista"

Oikeus otti huomioon myös sen syyttäjien esiin tuoman seikan, että nainen oli vuonna 2008 tuomittu silloisen avopuolisonsa törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta.

Myös tuolloin nainen oli ensin sanonut, että mies oli tehnyt itsemurhan ja itse lyönyt itseään veitsellä riitatilanteessa. Käräjäoikeuden mukaan aiempi tuomio oli omiaan vahvistamaan sitä mahdollisuutta, että nainen oli tälläkin kertaa esittänyt valheellisen itsemurhaväitteen kuolleesta puolisostaan.

Oikeudessa aiemmasta tapauksesta kysyttäessä nainen sanoi, että kyse oli varmaankin hänen kohdallaan "huonosta tuurista".

Käräjäoikeus tuomitsi Nina Tellervo Schestihinin, 56, taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.