Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinalainen Huawei paransi tulostaan reippaasti – liikevaihto putosi

Kiinalainen matkapuhelin- ja verkkovalmistaja Huawei kertoo parantaneensa viime vuonna nettovoittoaan 76 prosenttia noin 16 miljardiin euroon. Liikevaihto sen sijaan supistui 29 prosenttia noin 91 miljardiin euroon.

Huawein liikevaihdon putoamiseen on vaikuttanut se, että Yhdysvalloissa ja useissa muissa maissa yhtiön valmistamien televerkkojen rakentamista on rajoitettu, koska Kiinan valtion epäillään pystyvän käyttämään Huawein verkkoja vakoiluun.

Huawei on kiistänyt syytökset jyrkästi.

– Kaiken kaikkiaan suorituksemme oli ennusteiden mukainen. Verkkoliiketoiminta pysyi vakaana, yritysliiketoiminta jatkoi kasvuaan ja kuluttajapuoli laajentui nopeasti uusille alueille, kertoo Huawein kiertovuorossa oleva puheenjohtaja Guo Ping tiedotteessa.

Verkoissa Huawei kuuluu johtaviin yrityksiin Nokian ja Ericssonin ohella. Matkapuhelimissa kilpailijoita ovat muun muassa Samsung ja Apple .

Kyky tuottaa voittoa ja kassavirtaa vahvistunut

Guo Pingin mukaan yhtiön kyky tuottaa voittoa ja kassavirtaa on vahvistunut tulonmenetyksistä huolimatta.

– Tulevaisuudessa Huawei jatkaa matkaansa digitalisoinnin, älykkään muutoksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen saralla. Parhaiden lahjakkuuksien, tieteellisen tutkimuksen ja innovatiivisen hengen avulla lisäämme jatkuvasti investointeja ja vahvistamme pitkän aikavälin kilpailukykyämme, Guo Ping sanoo.

Suomessa Huawei investoi tutkimukseen ja kehitykseen viime vuonna noin 78 miljoonaa euroa. Huawei Suomi aikoo jatkaa tutkimus- ja kehitysinvestointien lisäämistä.