Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punainen valo ja musta nuoli herättivät suurta huolta – ukrainalaiset etsivät naapurustostaan merkkejä venäläisistä agenteista

Sodan pitkittyessä Ukrainassa pelko venäläisten sabotoijien toiminnasta on kasvanut ukrainalaisten keskuudessa. BBC kirjoittaa, että ukrainalaiset etsivät monin paikoin merkkejä venäläisten agenttien toiminnasta.

Lehti kertoo muun muassa Odessassa asuvasta 22-vuotiaasta Bohdan Mylkosta, joka päätyi paikallisen poliisin puhuteltavaksi ikkunassaan olleen valon vuoksi. Mylkon makuuhuoneen ikkunasta oli näkynyt punaista valoa, mitä naapurustossa oli pidetty merkkinä venäläisille.

Mylko kävi paikallisella poliisilaitoksella antamassa lausunnon ja tarkastuttamassa henkilöpaperinsa. Nuorimies vakuutti BBC:n haastattelussa, ettei hän auta venäläisiä millään tavalla.

BBC löysi myös joitakin kilometrejä Odessan keskustasta mustan nuolen, joka oli sutattu piiloon. Nuolen peittänyt mies kertoi tehneensä sen varmuuden vuoksi, ettei nuolella voida viestiä mitään venäläisjoukoille.

Samainen mies sanoo nähneensä toimistorakennuksen katolla suuren valon, jota hän piti jonkinlaisena signaalina venäläisille. BBC:n mukaan valo sammutettiin pian sen jälkeen, kun siitä oli ilmoitettu viranomaisille.