Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylivieskan poliisiasema evakuoitiin sodanaikaisten räjähteiden vuoksi, Puolustusvoimat siirsi räjähteet hävitettäväksi

Puolustusvoimat on siirtänyt Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskan poliisiasemalle tuodut räjähteet turvallisesti rakennuksesta ulos ja kuljettaa ne hävitettäväksi, kertoo Oulun poliisi. Puolustusvoimien yksikkö tunnisti räjähteet palopommiksi ja kahdeksi käsikranaatiksi.

Ylivieskan poliisiasema evakuoitiin aamupäivällä asemalle tuotujen sodanaikaisten räjähteiden takia. Aiemmin poliisi tiedotti yksittäisestä räjähteestä.

Oulun poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että tapaus liittyy armovuosikeräykseen, joka on Oulun poliisilaitoksen alueella tänään käynnissä oleva asekeräys. Kyseessä ei ollut minkäänlainen uhkaus, mutta räjähteitä ei pitäisi tuoda poliisiasemalle missään tilanteessa.

Armovuosikeräyspäivänä poliisille voi luovuttaa kuolinpesän aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita ilman seuraamuksia.

Räjähteitä ei saa kuitenkaan tuoda poliisiasemalle, vaan niistä tulee ilmoittaa poliisille etukäteen. Poliisi järjestää räjähteiden noudon.

Poliisin armovuosikeräystä koskevassa tiedotteessa kerrotaan, että räjähteisiin liittyy aina vaaroja, joten niihin ei tule koskea.

Ylivieskan poliisiasema eristettiin raivauksen ajaksi, jotta räjähteet saatiin siirrettyä turvallisesti ja ulkopuolisia vaarantamatta. Poliisi myös rajoitti liikennettä poliisiaseman alueella. Eristys on nyt purettu, ja liikenne kulkee taas normaalisti.

Poliisi ottaa asiakkaita jälleen normaalisti vastaan Ylivieskan poliisiasemalla, Oulun poliisi kertoo Twitterissä .