Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä jo perjantaina maan keski- ja pohjoisosissa

Viikonlopuksi luvataan vesi-, räntä- ja lumisateita, vaarallisen voimakkaita tuulia ja huonoa ajokeliä. Sää on myös selvästi viime viikkoja kylmempää. Ensimmäiset lumisateet satavat perjantain vastaisena yönä maan itä- ja pohjoisosassa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Perjantaipäivän aikana lunta sataa etenkin maan pohjoisosassa, mutta myös Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa tulee lunta. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä paikoin maan keski- ja pohjoisosissa aamupäivästä alkaen lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lauantaina lunta sataa lähinnä maan itä- ja keskiosissa. Lauantaista lähtien lämpötilat ovat pääosin pakkasen puolella koko maassa.

Varhain lauantaina pohjoisen ja luoteen välinen tuuli yltyy vaarallisen voimakkaaksi maa-alueilla monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa. Merialueilla on voimassa kovan tuulen varoituksia ja aallokkovaroituksia lauantain vastaisesta yöstä alkaen.