Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten Suomi on varautunut pakolaisten tuloon Ukrainasta ja mitä kuka tahansa meistä voi tehdä auttaakseen? Suora lähetys käynnissä

Yli 9 200 sotaa paennutta ukrainalaista on hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua. Määrä on kasvanut huomattavasti viime viikon aikana.

Miten pakolaisten vastaanottoon on Suomessa varauduttu ja minkälaisiin palveluihin Ukrainasta paenneet ovat oikeutettuja? Mikä on kuntien rooli ja mitä yksittäisen kansalaisen tulee huomioida, jos haluaa auttaa ukrainalaisia?

Sisäministeriö, Maahanmuuttovirasto, opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät tänään keskiviikkona infon pakolaisten vastaanotosta Suomessa. Infossa käydään läpi muun muassa sitä, mitä palvelu-, opiskelu-, työnteko- ja kotoutumismahdollisuuksia pakolaisille on tarjolla ja mikä on kuntien rooli vastaanotossa.

Infoa voi seurata tässä jutussa kello 15 alkaen.

Tilaisuudessa ovat paikalla maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sisäministeriöstä, apulaispäällikkö Elina Immonen Maahanmuuttovirastosta, ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä osastopäällikkö Satu Koskela sosiaali- ja terveysministeriöstä.