Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finavia: Helsinki-Vantaan lentoasema uudistuu – lennot keskitetään yhteen terminaaliin

Helsinki-Vantaan lentoaseman lennot keskitetään jatkossa yhteen terminaaliin, lentoasemayhtiö Finavia kertoo. Uudistuksen myötä nykyisistä terminaaleista 1 ja 2 luovutaan tämän vuoden aikana. Yhden terminaalin toimintamalli on määrä ottaa käyttöön viimeistään kesäkuun lopussa, Finavian lehdistötiedotteessa sanotaan.

– Keskitämme kaikkien lentojen lähtöselvitykset ja matkatavaroiden luovutukset viime joulukuussa avattuun uuteen terminaalilaajennukseen, Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ulla Lettijeff Finaviasta sanoo tiedotteessa.

Finavian mukaan siirtyminen yhteen terminaaliin tapahtuu kahdessa vaiheessa kevään ja kesän aikana. Ensimmäisessä vaiheessa maalis–toukokuussa laajennettuun terminaaliin siirtyvät nyt terminaali 2:ssa toimivat lentoyhtiöt kuten Finnair , Air Baltic ja British Airways .

Toisen vaiheen on tarkoitus alkaa kesäkuun alussa, jolloin ykkösterminaalissa toimivat lentoyhtiöt, kuten Norwegian , Lufthansa ja SAS , siirtävät toimintonsa uusiin lähtö- ja tuloauloihin.

"Huippumodernia teknologiaa"

Lisäksi lentoaseman turvatarkastuksessa otetaan kuluvan vuoden aikana käyttöön uutta teknologiaa, jonka on määrä nopeuttaa tarkastuksia.

Finavian mukaan uuden läpivalaisu- ja nesteanalysointilaitteiston ansiosta matkustajien ei enää tarvitse ottaa käsimatkatavaroista pois elektroniikkaa ja nestepusseja turvatarkastuksessa.

Finavian mukaan uusi laitteisto edustaa "huippumodernia" teknologiaa, jota on toistaiseksi käytössä vain isoilla Euroopan kentillä ja Yhdysvalloissa.

– Esimerkiksi läppäreitä, puhelimia tai isoja järjestelmäkameroita ei enää tarvitse ottaa pois kantolaukuista tai käsimatkatavaroista, Finavian tekniikasta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Henri Hansson sanoo tiedotteessa.

– Myös muovipussit, joihin alle sadan millilitran nestepakkaukset pitää pakata, saavat jäädä käsimatkatavaraan.

Uuden teknologian lisäksi turvatarkastuksen kaksinkertaistunut kapasiteetti ja uusi automaattilinjasto nopeuttavat matkustamista, tiedotteessa sanotaan.

Asema täyttää 70 vuotta

Finavia piti aiemmin tänään tiedotustilaisuuden Helsinki-Vantaan lentoaseman tulevista uudistuksista. Finavian tiedotteen mukaan uudistusten tavoitteena on ollut sujuvoittaa vaihtomatkustusta ja "kehittää asiakaskokemusta".

– Koko kehitysohjelmamme on tähdännyt siihen, että Helsinki-Vantaan palvelut ja matkustusmukavuus ovat maailman kärkeä. Uuden turvatarkastuksen avaaminen ja lentojen siirtäminen yhden katon alle ovat tärkeä osa palvelu-uudistustamme, Hansson toteaa.

Helsinki-Vantaan lentoasema täyttää tänä kesänä 70 vuotta. Asema otettiin väliaikaisesti käyttöön Helsingin kesäolympialaisten aikaan vuonna 1952. Virallisia avajaisia vietettiin 10. heinäkuuta samana vuonna.