Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pörssi kyykähti pieneen laskuun – Fedin koronnosto otettiin tyynesti vastaan

Helsingin pörssin nousuvoima ei riittänyt iltaan asti torstaina, vaan yleisindeksi päätyi pieneen 0,2 prosentin laskuun. Päätöspisteluvuksi noteerattiin 11345. Vaihtokärjessä näkyi sekä nousua että laskua, kun esimerkiksi Neste vahvistui kolme prosenttia ja Kone laski kaksi.

Suunta oli loivasti alaspäin myös Frankfurtissa ja Pariisissa, mutta raakaöljyn Brent-viitelaatu kipusi takaisin yli sadan dollarin rajan.

Yhdysvaltojen keskuspankki Fedin edellisillan päätös nostaa ohjauskorkoaan 0,25 prosentilla otettiin markkinoilla rauhallisesti vastaan, sillä se oli odotettu. Pääjohtaja Jerome Powell viestitti, että luvassa voi olla kuusi korotusta lisää tämän vuoden aikana.

Wall Streetillä kurssit olivat torstaina illansuussa Suomen aikaa pienessä nousussa.

Aasiassa Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi päätyi 7,0 prosentin ja Tokion pörssin Nikkei-indeksi 3,5 prosentin nousuun.

Hongkong päätyi eilen yli yhdeksän prosentin nousuun, mutta edeltävinä päivinä pörssi oli paniikinomaisessa laskussa. Markkinakommenttien mukaan pörssien kääntyminen nousuun johtuu siitä, että Kiina ilmoitti toimista markkinoiden tukemiseksi.