Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta-alan palkansaajien neuvottelujärjestöt Juko, JHL ja Jyty jättivät Oulua ja Turkua koskevan lakkovaroituksen

Kunta-alan palkansaajien neuvottelujärjestöt Juko, JHL ja Jyty jättivät Oulua ja Turkua koskevan lakkovaroituksen Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajille (KT) ja valtakunnansovittelijalle, kerrotaan tiedotteessa.

Kaksipäiväisen lakon Oulussa ja Turussa on määrä alkaa keskiviikkona 6. huhtikuuta ja päättyä torstaina 7. huhtikuuta.

Lakkovaroitus koskee kaikkia kunta-alan sopimuksia. Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Aiemmin Juko, JHL ja Jyty ovat jättäneet lakkovaroitukset Rovaniemelle, Jyväskylään, Tampereelle ja Kuopioon kaksipäiväisistä lakoista maaliskuussa. Lakkovaroitusten piirissä on nyt noin 40 000–50 000 kunta-alan palkansaajaa.

Työntekijät vaativat isompaa palkkaa

Työntekijäjärjestöt kertovat, että ne pyrkivät työtaistelutoimilla vauhdittamaan kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja.

– Kunnollisten palkankorotusten ja palkkaohjelman aika on kunta-alalla nyt. Kunta-alan työntekijät ovat pelastaneet Suomea kymmenen vuotta raamisopimuksella, työllisyys- ja kasvusopimuksilla sekä kikyllä, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Työriidan sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla.