Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö CNN:lle: Putin kiisti tavoittelevansa Ukrainan hallituksen vaihtamista

Presidentti Sauli Niinistö arvioi uutiskanava CNN:n tuoreessa haastattelussa , että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei enää pyri Ukrainan hallituksen vaihtamiseen.

Niinistö sanoo maanantaisessa haastattelussa, että vaikka "Putinilla on lista" vaatimuksista, "näyttää siltä, että Ukrainan hallituksen muuttaminen ei ole enää listalla". Niinistö kertoo Putinin sanoneen hänelle, ettei ole koskaan vaatinut Ukrainan hallituksen vaihtamista.

Presidentti Niinistön mukaan Putin uhkaa selvästi ydinaseilla. Toimittaja kysyi presidentiltä suoraan, pelkääkö hän.

– En ole peloissani, eivätkä suomalaiset ole, mutta olemme varmasti täysin hereillä, Niinistö sanoi.

Niinistö kertoi ajatelleensa alun perin, että Ukraina voisi olla Putinille keino päämäärän saavuttamiseen, Naton työntämiseen taaksepäin. Nyt asia kuitenkin näyttää Niinistön mukaan yhä enemmän ja enemmän liittyvän Ukrainaan.

– [Putin] ei ole puhunut vaatimuksista Natoa tai USA:ta kohtaan viime aikoina.

Niinistö niin ikään arvioi haastattelussa, että Putin saattaa kunnioittaa ja rakastaa Äiti Venäjää jopa enemmän kuin omaa äitiään.

– Ehkä se on tekosyy, vain oikeutus sille, mitä hän tekee, Niinistö täydensi.

Niinistö kävi puhelinkeskustelun Putinin kanssa viime perjantaina.

--

Juttua on korjattu kello 21.40: Otsikosta on poistettu enää-sana, josta syntyi väärä kuva Putinin sanomisistä Niinistölle.