Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maavoimat harjoittelee ilmatorjuntaa Virossa Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen kanssa

Puolustusvoimat osallistuu Viron Tapassa tänään alkavaan Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen kansainväliseen Saber Strike 2022 -harjoitukseen.

Viron ilmavoimien johtama osa harjoituksesta järjestetään 11.–17. maaliskuuta. Harjoituksen teemana on ilmatorjunnan yhteensopivuuden kehittäminen.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehistä ja henkilökunnasta koostuva ilmatorjuntaosasto Panssariprikaatista sekä yksittäisiä henkilökunnan jäseniä Maasotakoulusta, Maavoimien esikunnasta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Joukon kokonaisvahvuus on noin 65 ihmistä.

– Harjoituksessa suomalainen joukko saa kokemusta ilmatorjunnan ja tulenjohdon tehtävistä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Harjoitukseen osallistuminen tukee kotimaan puolustusta ja lisää Maavoimien joukkojen ja järjestelmien kansainvälistä yhteensopivuutta, Maavoimien tiedotteessa kerrotaan.

Kokemusta myös auttamisesta ja avun vastaanottamisesta

Lisäksi harjoitellaan Puolustusvoimien kansainvälistä yhteistyötä avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvissä tehtävissä. Harjoitukseen osallistuminen on puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Suomi on osallistunut harjoitukseen vuodesta 2012 lähtien erilaisilla kokoonpanoilla valtiojohdon linjausten mukaisesti. Edellisen kerran Suomi oli mukana harjoituksessa vuonna 2018.

Saber Strike -harjoitus järjestetään Keski-Euroopan ja Baltian alueella. Se alkoi helmikuun lopussa ja päättyy 18. maaliskuuta.