Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Helsingin Laajasalon murhasta syytetyt iskivät uhria veitsillä yli 30 kertaa – naapurit kuulivat uhrin avunhuudot ja hälyttivät poliisin

Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta Helsingin Laajasalossa viime vuoden lokakuussa. Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytetyt ovat syntyneet vuonna 1988 ja uhri vuonna 1986. Syyttäjän mukaan syytetyt menivät 3. lokakuuta uhrin asunnolle, missä he iskivät uhria kahdella eri veitsellä yli 30 kertaa eri puolille kehoa. Syytetyt jatkoivat väkivaltaa, vaikka uhri pyysi heitä lopettamaan ja huusi apua, syytteessä sanotaan.

Poliisi on aiemmin kertonut, että Rudolfintiellä sijaitsevasta asunnosta oli naapureiden mukaan kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä noin puoli yhdeksän aikaan sunnuntaiaamuna. Poliisi löysi uhrin asunnosta.

Syyttäjä: Syytetyt sammuttivat puhelimensa ennen veritekoa

Syyttäjän mukaan tekoon valmistautumisesta kertoo muun muassa se, että molemmat syytetyt olivat sammuttaneet matkapuhelimensa ennen asunnolle menoa.

– Tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska tekijöitä on ollut kaksi, he ovat valmistautuneet väkivallantekoon, uhriin on kohdistettu väkivaltaa tämän kotona täysin yllätyksellisesti siten, että uhrin puolustautumismahdollisuudet ovat olleet huonot, ja tappamisessa on osoitettu sitkeää surmaamispyrkimystä, syyttäjä kirjoittaa.

Vain toinen syytetyistä on toimittanut oikeuteen kirjallisen ennakkovastauksen syytteeseen. Siinä hän kiistää syytteen täysin ja sanoo, ettei edes ollut uhrin asunnolla.