Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nesteen raju nousu kiskoi Helsingin pörssiä plussalle

Nesteen suurinvestointi uusiutuvan polttoaineen tuotantoon Kaliforniassa otettiin riemulla vastaan Helsingin pörssissä, jonka yleisindeksi kipusi puolenpäivän aikaan laskuavauksesta plussan puolelle. Pörssin sulkeutuessa yleisindeksi oli 1,23 prosentin nousussa.

Nesteen kurssi sukeutui liki kuudentoista prosentin nousuun.

Vielä suuremman loikan otti Next Games , josta suoratoistojätti Netflix on tehnyt ostotarjouksen. Kurssi sulkeutui yli 119 prosentin nousuun.

Pahasti siipeensä saanut Nokian Renkaat päätyi pörssipäivän lopussa lähemmäs seitsemän prosentin nousuun.

Helsinkiin listattu verkkolaitevalmistaja Ericsson oli pörssin sulkeutuessa vuorostaan yli kymmenen prosentin laskussa, koska yhtiö on saanut moitteita Yhdysvaltojen oikeusministeriöltä. Ruotsalaisyhtiön epäillään pimittäneen tietoja toiminnastaan Irakissa. Yhtiö saattaa saada uudet miljardien kruunujen sakot, kertoi uutistoimisto TT.

Opec pitää tuotantomääränsä ennallaan

Raakaöljyn viitelaatu Brentin tynnyrihinta kipusi keskiviikkona 110 dollariin. Yhtä korkeita hintoja on nähty viimeksi vuonna 2014.

Öljyn voimakas kallistuminen herättää pelkoa inflaation vauhdittumisesta entisestään. Yhdysvalloissa kuluttajahinnat nousevat jo nyt nopeinta tahtia 40 vuoteen.

Öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja sen ulkopuoliset tuottajamaat keskustelivat keskiviikkona huhtikuun tuotantomääristä ja pitivät kiinni viime vuonna sovitusta tuotantotavoitteesta.

– Päätös oli täysin odotettu, kertoo Craig Erlam Oandasta .

Erlamin mukaan Opecissa uskotaan, että epätasapaino markkinoilla on väliaikaista ja samalla tavalla suhtaudutaan Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Myös Venäjä oli mukana öljyntuottajien tapaamisessa.

Moskovan pörssireaktiota ei ollut edelleenkään luvassa, sillä pörssi pysyi keskiviikkona suljettuna, kuten se on ollut koko tämän viikon.