Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän yliopisto jarruttelee tutkimusyhteistyötä venäläisten kanssa

Jyväskylän yliopisto jarruttelee parhaillaan tutkimusyhteistyötä Venäjän kanssa. Yliopiston tuoreen linjauksen mukaan uusista tutkimushankkeista venäläisten tutkimusorganisaatioiden kanssa tulee pidättäytyä toistaiseksi.

Myös jo käynnissä olevat yhteishankkeet joutunut nyt uuteen tarkasteluun. Yliopisto selvittää parhaillaan mahdollisia venäläisten toimijoiden kanssa tehtäviä tutkimushankkeita ja valmistelee linjauksia niiden suhteen.

Jyväskylän yliopisto kertoi linjauksistaan keskiviikkona julkaistussa sisäisessä tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan yliopistot, ammattikorkeakoulut sekä opetus- ja kulttuuriministeriö seuraavat Ukrainan tilanteen kehittymistä ja ovat keskenään tiiviissä vuoropuhelussa.

Ukrainan sota vaikuttaa myös matkustamiseen. Jyväskylän yliopiston henkilöstö ja opiskelijat eivät saa nyt matkustaa Ukrainaan, Valko-Venäjälle, Venäjälle ja Moldovaan. Rajoitus perustuu ulkoministeriön antamiin turvallisuusarvioihin.

Yliopisto painottaa kuitenkin tiedotteessaan, ettei Suomeen kohdistu sotilaallista uhkaa: "kenenkään henkilökuntaan kuuluvan tai opiskelijan ei Ukrainan sodan vuoksi tarvitse poistua Suomesta".