Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nesteen raju nousu kiskoi Helsingin pörssiä plussalle, öljyn hinta jatkanut nousuaan

Nesteen suurinvestointi uusiutuvan polttoaineen tuotantoon Kaliforniassa otettiin riemulla vastaan Helsingin pörssissä, jonka yleisindeksi kipusi iltapäivän alussa laskuavauksesta 0,7 prosenttia plussan puolelle. Nesteen kurssi oli liki kuudentoista prosentin nousussa alkuiltapäivästä.

Vielä suuremman loikan otti Next Games , josta suoratoistojätti Netflix on tehnyt ostotarjouksen. Peliyhtiön osakkeesta tarjotaan käteishintaa, joka on yli kaksinkertainen verrattuna tiistain päätöskurssiin. Kurssi oli 118 prosentin nousussa.

Pahasti siipeensä saanut Nokian Renkaat jatkoi laskuaan, mutta kurssilasku taittui iltapäivällä hiukan maltillisemmaksi, reiluun neljään prosenttiin.

Helsinkiin listattu verkkolaitevalmistaja Ericsson oli vuorostaan viidentoista prosentin laskussa, koska yhtiö on saanut moitteita Yhdysvaltojen oikeusministeriöltä. Ruotsalaisyhtiön epäillään pimittäneen tietoja toiminnastaan Irakissa. Yhtiö saattaa seurauksena saada uudet miljardien kruunujen sakot, kertoi uutistoimisto TT.

Pahin laskutunnelma hälveni päivän mittaan muualla Euroopassa ja kurssit kipusivat pieneen nousuun Frankfurtissa ja Pariisissa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkoi kuitenkin markkinaravisteluaan. Raakaöljyn viitelaatu Brentin tynnyrihinta kipusi yli 113 dollariin. Yhtä korkeita hintoja on nähty viimeksi vuonna 2014.

Moskovan pörssireaktiota ei ollut edelleenkään luvassa, sillä pörssi pysyy keskiviikkona suljettuna, kuten se on ollut koko tämän viikon.

Öljyn voimakas kallistuminen herättää pelkoa inflaation vauhdittumisesta entisestään. Yhdysvalloissa kuluttajahinnat nousevat jo nyt nopeinta tahtia 40 vuoteen.

Öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja sen ulkopuoliset tuottajamaat keskustelevat myöhemmin keskiviikkona tuotantomääristä. Mukana on myös Venäjä.

Amerikkalaisista suuryrityksistä ExxonMobil , Apple ja Boeing ilmoittivat vetäytyvänsä Venäjältä.