Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ortodoksinen kirkko: "Mitään oikeutusta sotaan Ukrainassa ei ole"

Suomen ortodoksisen kirkon piispat ovat julkaisseet yhteisen kannanoton, jossa he tuomitsevat jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Suomen ortodoksinen kirkko toteaa tiedotteessaan, että mitään oikeutusta sotaan ei ole.

Kirkon mukaan Ukrainan kansaa on tuettava kaikin keinoin, keräyksien kautta taloudellisesti ja hengellisesti rukouksissa.

Ukrainalaisia on mahdollista auttaa kirkon järjestön Filantropia ry:n kriisiavun kautta. Lisäksi Suomen ortodoksisessa kirkossa valmistaudutaan mahdollisten pakolaisten tukemiseen.

Suomen ortodoksinen kirkko kuuluu autonomisena eli itsehallinnollisena kirkkona Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin alaisuuteen. Kirkko vetoaa myös Moskovan patriarkaatin piispoihin ja pappeihin rauhan edistämiseksi.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni, Oulun metropoliitta Elia ja Haminan piispa Sergei.