Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Jari Aarnio pääsi koevapauteen – sai valvontapannan jalkaansa ensi kesään saakka

Murhasyytteestä vapautettu Jari Aarnio pääsi viikonloppuna koevapauteen, ja nyt häntä valvotaan jalkapannan avulla. MTV Uutisille tiedon kertoi Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

Helsingin hovioikeus kumosi perjantaina Aarnion elinkautisen vankeustuomion liki 20 vuoden takaisesta Vuosaaren palkkamurhasta. Käräjäoikeus oli tuominnut hänet murhasta epävarsinaisena laiminlyöntirikoksena.

Käräjäoikeuden mukaan tapahtuma-aikaan Helsingin huumepoliisin päällikkönä työskennellyt Aarnio tiesi palkkamurhahankkeesta etukäteen eikä pyrkinyt estämään sitä, vaikka olisi ollut poliisina vastuuasemansa takia velvollinen niin tekemään.

Ruotsalais-turkkilainen ammattirikollinen Volkan Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa asunnossa. Palkkamurhasta on aiemmin tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin neljä miestä.

Hovioikeuden mukaan Aarniolla ei ollut virka-asemaan perustuvaa velvoitetta estää Ünsalin kuolemaa, hän ei ollut ottanut sitä tehtäväkseen eikä hänellä ollut yksityiskohtaista tietoa henkirikoksen toteuttamisesta.

MTV Uutisten mukaan Aarnio vapautuu jalkapantavalvonnasta ensi kesäkuussa. Tällöin hän on suorittanut 13 vuoden yhteistuomionsa Trevoc- ja huumejutussa. Ensikertalaisena hän istuu tuomiostaan puolet.